32. Kőrösi Csoma Sándor Napok

Immár hagyományosan áprilisban városunkban megrendezésre kerülnek a Csoma-napok, melynek programját szíves figyelmükbe ajánljuk.

32. CSOMA-NAPOK

Április 28-30. között kerül sor az idei Csoma-napokra, melyet párhuzamos helyszíneken, Kovásznán, és Csomakőrösön szervez idén a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület a Kovászna Városi Művelődési Ház és a Kovászna Megyei Művelődési Központ társszervezésében, a Csomakőrösi Református Egyházközség együttműködésével.

A háromnapos rendezvény gerincét a Kőrösi Csoma Sándor – Tények és érvek a magyarságkutatásban cím alatt futó tudományos konferencia alkotja. Ennek keretén belül mintegy negyven hazai és külföldi kutatót várnak. A tudományos konferencia helyszíne a csomakőrösi Debreczi Panzió. A konferencia tavalyhoz hasonlóan a virtuális térben is elérhető lesz az érdeklődők számára, újdonságnak számít, hogy online előadói is lesznek az értekezletnek.

Előző évek hagyományaihoz híven számos kísérőprogram zajlik a három nap alatt, melynek fénypontjai a fáklyás megnyitó Kovásznán, a „Szemet szemé(r)t” képzőművészeti tárlat megnyitója a Kádár László Képtárban, fellépnek a Bekecs Néptáncszínház és a Perkő Néptáncegyüttes, valamint a debreceni Adyák Színpad, de a kisgyerekek számára is lesz foglalkozás a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesületének szervezésében.

A rendezvény záróünnepsége Csomakőrösön zajlik, ahol a konferenciát záró kerekasztal beszélgetés után ünnepi istentiszteletre, koszorúzásra, majd a Csoma-emlékháznál a Kőrösi Csoma Sándor emlékérme átadására kerül sor.

A Csoma-napok részletes programja: musorfuzet_csoma_napok_2022

A tudományos konferencia programja: konferencia_program_2022

A rendezvény fő támogatója Kovászna Város Önkormányzata, valamint a Lakitelek Népfőiskola, Kovászna Megye Tanácsa, a Nemzeti Kulturális Alap, a Bethlen Gábor Alap, a Communitas Alapítvány, és számos magánvállalkozó.

The event is finished.

dátum

ápr 27 - 30 2022
Expired!

időpont

9:00 am - 9:00 pm

helyszín

Párhuzamos helyszínek
kategória

Szervező

Kőrösi Csoma Sándor Egyesület

Társszervező

Kovásznai Városi Művelődési Ház
Kovászna Megyei Művelődési Központ
Csomakőrösi Református Egyházközség