ELŐADÁS — HÁZHOZ MEGY A ZENEDE

2022. május 19-én, csütörtökön délelőtt 11 órától a kovásznai Művelődési Központban kerül sor a Házhoz megy a Zenede előadássorozatra.

Jegyár: 10 lej

 

A zenei misszió 2012-ben azzal a céllal jött létre, hogy a 20. század könnyűzenéjének fejlődését mutassa be a blues, swing, beat, soul, rock, pop zenei stílusok érintésével. Az országjáró turnét a Nemzeti Kulturális Alap szakmai illetve anyagi támogatásával az elmúlt 10 évben, 28.000 általános iskolás és középiskolás gyermek láthatta Magyarországon. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának, NKA miniszteri keretéből és a Romániai Magyar Párt együttműködésével és támogatásával jöhet létre a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum 2022-es tavaszi erdélyi turnéja. Bordás Józsefnek, a zenei misszió vezetőjének célja a felnövekvő generáció számára ablakot nyitni a zene sokszínűségére és ösztönözni a gyermekeket a hangszeren való tanulásra az élőzene fennmaradásának és a play-back-mentes muzsikálás reményében. Eddigi munkássága elismeréseként 2021. március 15-én Magyar Arany Érdemkereszt magas rangú állami kitüntetést adományoztak a számára. A 2022-es tavaszi, erdélyi turné kiemelt célja az erdélyi magyar gyermekekkel megismertetni, az anyaország könnyűzenei fejlődését, bemutatni a magyar zenei értékeket és a magyar identitás erősítése a könnyűzenén keresztül. A legendás rocktörténeti személyiségeket a székelyföldi Baricz Gergő énekhangjával és Nagy Zoltán gitárjátékával idézzük meg a gyermekek részére. A ritmusszekciót Megyaszay István és Bordás József alkotják.

Szervezett csoportok jelentkezése, helyfoglalás, jegyek elővételben a Városi Művelődési Házban vagy a 076-267-45156-os telefonszámon, hétköznapokon 8-16 óra között, pénteken 8-13 óra között.

The event is finished.

dátum

máj 19 2022
Expired!

időpont

11:00 am - 1:00 pm

helyszín

Kovásznai Művelődési Központ
Kovászna, Dózsa György út 3. szám
kategória

Szervező

Kovásznai Városi Művelődési Ház
Megszakítás