Gyermeknapi programsorozat indul Kovásznán

A járványügyi helyzetre való tekintettel és a pedagógusok kérésére a 2021-es gyermeknapi rendezvényt a szervezők igyekeztek több helyszínre és több napra bontani hogy a gyermekcsoportok külön-külön tudjanak részt venni rajta.

 

GYERMEKNAPI RAJZPÁLYÁZAT

A Kovászna Városi Művelődési Ház gyermeknapi rajzpályázatot hirdet óvodásoknak és kisiskolásoknak. A pályázat témája és technikája szabadon választott, legalább A4-es méret. A rajzokat (grafika, festmény) folyamatosan fogadjuk, de legkésőbb június 10-én 14 óráig kell a Városi Művelődési Házhoz eljuttatni felcímkézve, a címkén (nem a rajzon) a gyermek neve és csoportja vagy osztálya és a felkészítő neve kell szerepeljen. A szakmai zsűri korosztályonként kiértékeli a képeket, minden kategóriában 3 díjazott lesz, értékes nyeremények fognak gazdára találni, és a Művelődési Ház facebook-oldalára is felkerülnek, ahol a legtöbb szavazatot június 14-én 12 óráig elérő 5 képet közönségdíjjal is jutalmazzuk.

A díjazott képek a Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa termében lesznek kiállítva. Eredményhirdetés és kiállításmegnyitó: június 15-én, kedden 17 órától. A megnyitón közreműködik a Neo-Gitár Alfa együttes, felkészítő tanár Kurta Béla.

 

ASZFALTRAJZ

A gyermeknapi hét folyamán aszfaltrajzolásra is lehetőség lesz a Sétatéren és a Művelődési Ház udvarán. Igény szerint a szervezők a krétát biztosítják, szervezett csoportok jelentkezhetnek a 0744-364250-es telefonszámon.

 

GYERMEKNAPI ELŐADÁSOK

Páll Ibolya rendezésében és előadásában tekinthető meg május 28-án,  pénteken 10 és 11 órától A VÍZIKÍGYÓ LÁNYA című zenés bábelőadás a Kovásznai Művelődési Központ színpadán. (szervezett gyermekelőadás)

Belépő: 5 lej.

 

GYERMEKFILM – VERONICA

A román gyermekfilm-klasszikus, Veronica tekinthető meg május 31-én délelőtt 11 órától a Kovásznai Művelődési Központban. A belépés ingyenes.

 

BÁBSZÍNHÁZ

A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház bábszínházi előadása látható június 2-án, szerdán 11 órától, ugyancsak a Művelődési Ház színpadán. A Domnul Andrei, îngrijitorul parcului című előadást óvodásoknak és kisiskolásoknak (3-8 éveseknek) ajánlják, román nyelvű előadás.

Belépő: 5 lej.

 

ANIMÁCIÓS FILM

Manu, a legsirályabb fecske – filmvetítés a Kovásznai Művelődési Központban 2021 június 3-án, csütörtökön 10 órától magyar szinkronnal, 12 órától román szinkronnal. A belépés ingyenes.

 

GITÁRKONCERT

Szombaton, június 5-én 17 órától,a Neo-Gitár-Alfa zenekar koncertjére kerül sor, a Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa termében. Felkészítő tanár: Kurta Béla. A belépés ingyenes.

 

 

Az előadásokra, vetítésekre a helyek száma korlátozott! Szervezett csoportok jelentkezését várjuk a 0744-364250-es telefonszámon.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

2021-es kiemelt kulturális program, megvalósult Kovászna Város Tanácsa támogatásával.

The event is finished.

dátum

máj 28 2021 - jún 05 2021
Expired!

időpont

8:00 am - 6:00 pm

helyszín

Kovásznai Művelődési Központ
Kovászna, Dózsa György út 3. szám

helyszín 2

Ignácz Rózsa Terem
Kovászna, 1918. December 1. u. 1-es sz.

helyszín 3

Kovásznai Művelődési Ház
1918. December 1. utca 1-es szám

helyszín 4

Sétatér
Kovászna

Szervező

Kovásznai Városi Művelődési Ház