KIÁLLÍTÁS — TALÁLT_MŰVEK | SZIGETI G. CSONGOR EGYÉNI TÁRLATA — MEGNYITÓ

2021. szeptember 18-án, szombaton 18:00 órakor a KOVÁSZNAI KÁDÁR LÁSZLÓ KÉPTÁRBAN (Iskola utca 33. szám) kerül sor SZIGETI G. CSONGOR  vizuális művész “Talált művek” című kiállításának megnyitójára. A kiállítást megnyitja: Molnár Emese szociológus, kurátor.

Szigeti G Csongor a csíkszeredai Nagy István Zene- és Képzőművészeti Líceumban szobrászatot és kerámiát tanult, majd a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika szakán folytatta tanulmányait, végül az Intermédia szakon diplomázott. Sokféle területen és médiumban dolgozik. A 2019-es Csoma-tárlaton szereplő “Szem” alkotását a szakmai zsűri a Kőrösi Csoma Sándor Képzőművészeti díjjal tüntette ki

„A munkámban az inspirál a legjobban, hogy a különböző hatásoktól, gondolatoktól és ötletektől kezdve a teljes megvalósulásig végigkövethetem – alkotóként és befogadóként – egy-egy projekt létrejöttét, hogy aztán annak tanulságai visszahathassanak rám és az elkövetkezendő alkotásokra, fenntartva egy folyamatos ösztönző belső kommunikációt. Tágabb értelemben véve, inspiráció egyébként bármiből jöhet. Különösen ihletett állapotba én a szülőföldemen, Székelyföldön és általában a hegyvidéken tudok kerülni.” vallja a művész.

„Szigeti G Csongor munkái mind műfaji határokat feszegető alkotások, metszéspontjukban világunk összefüggéseit művészeti eszközökkel boncolgatják és általánosan jellemző rájuk a mély gondolatiság. Műveiben markánsan megjelenik a transzcendencia mint minden alkotói tevékenység eredője. Intuitíve is befogadható, finom installációk fűződnek a nevéhez, melyekben a szellemi töltet jut érvényre.” (Andrea Berg, művészettörténész)

A tárlat október 10-ig látogatható.

https://www.facebook.com/events/364114395358854/?ref=newsfeed–

kvmh.ro | fb: coccovasna.muvhaz
szigeticsongor.com | instagram.com/szigeticsongor | @public_art_found | @top_creatures | issuu.com/szigeticsongor

The event is finished.

dátum

szept 18 2021
Expired!

időpont

6:00 pm - 8:00 pm

helyszín

Kádár László képtár
Kovászna, Iskola u. 33-as sz.
kategória

Szervező

Kovásznai Városi Művelődési Ház
Megszakítás