KONCERT — DALINDA

A magyarországi Dalinda a cappella trió énekesnői – Nádasdy Fanni, Paár Julianna és Tímár Sára – mindannyian a magyar népzene elkötelezettjei. Zeneiségükben mégis arra törekednek, hogy a népdalokhoz szükséges hiteles, ösztönös éneklési stílust modern formában, több szólamban, érzékenyen átdolgozva vigyék színpadra. Dalaik közös emberi tapasztalatokról szólnak, hiszen a népdalaink a mindannyiunkat érintő, kollektív érzések, gondolatok hordozói. Önkifejezésünk legtisztább forrása.

A formáció gondolata 2015-ben született meg. Számos nép-és világzenei projekt élményéből, tapasztalatából, évek közös munkája során kristályosodott ki a Dalinda. A megalakulás óta két lemezt adtak ki, megfordultak a legnagyobb magyarországi koncerttermekben, külföldi fesztiválokon, 2020-ban pedig Indiában és a WOMEX-en is képviselték az folk a cappella műfaját. Átjárók című lemezük anyagával a Fitos Dezső Társulattal közösen készítettek zenés táncszínházi előadást.

A Dalinda először lép fel Kovásznán. Az aranytorkú énekesnők különleges előadására várjuk az érdeklődőket !
Belépő: 10 ron
A Dalinda fellép továbbá április 29-én Marosvásárhelyen, és április 30-án Csíkszeredában is.

* Az eseményen fotó és filmfelvétel készülhet. Az eseményen való részvétellel beleegyezik, hogy az itt készült felvételeken szerepelhet, és az alapítvány ezeket kizárólag programjainak népszerűsítése céljából használhatja.

 

További részletek, ízelítő a zenekar munkásságából:

https://www.facebook.com/events/1539997149894366

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

The event is finished.

dátum

máj 01 2024
Expired!

időpont

7:00 pm - 8:30 pm

helyszín

Kovásznai Művelődési Ház
1918. December 1. utca 1-es szám
kategória

Szervező

Kovásznai Városi Művelődési Ház
Megszakítás