KONCERT — Himnusz a Magasban – EVEREST DREAM (GUINNESS CONCERT PIANO SHOW 2024)

Himnusz a Magasban – EVEREST DREAM

Látványkoncert

GUINNESS CONCERT PIANO SHOW 2024

 

Helyszín KOVÁSZNA VÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

Jegyek vásárolhatók a Kovásznai Művelődési Ház jegypénztárában hétfőtől csütörtökig 8.00 és 15.00 óra között, pénteken 8.00 és 13.00 óra között.

További információ: 076-267-4516.

Himnusz a magasban – látványkoncert.

Egy este, amit soha nem fog elfelejteni!

A rendhagyó koncert  izgalmas zenei anyaga sötétben, gyertyafénynél, speciális megvilágosításokban, dinamikus fényjátékokkal, lézerjátékkal, különleges látványvilággal, és teljes teremfénynél lesznek láthatóak és hallhatóak, amelyekhez integráns környezetet adnak a tematikus vetítés anyagai is. A 80-85 perces produkcióban Thurzó Zoltán figyel az “emészthetőségre is”, mivelhogy sokfajta réteget kíván egyszerre megszólítani.

Az előadásra jegyek vásárolhatók 30 lejes egységáron a  jegypénztárában, nyitvatartási időben,  valamint a hangverseny előtt.

Az előadó a zenei határok átjárhatóságait feszegeti majd, ugyanakkor érdekes koncepciók fogják ötvözni a komolyzenét (mindneki számára közismert darabokat), a jazzt, a café concertet, valamint adott könnyűzenei alkotások újragondolását, egysmint egy érdekes fúzióba való csatornázását a zenei stílusoknak.

Érzelmek, hangulatok, impressziók és élmények forgatagában kalandozhatt majd a közönség.

Mélységek és magasságok. Felelősek vagyunk egymásért, és közösségünkért.  Nem csak kérni de adni is szükséges napjainkban, mert a világot mozgató erők ebből tevődnek össze.  Az esemény vezérmotívuma az egyéni és csoportos “helyes irányba” történő útkeresés. Jelen korunk világa egyre furcsább hétköznapokat generál. Ebből a működő világból hangok szivárognak ki, s ezekből a hangokból lészen majdan a Zene és Szó, mely lelkünk mélyébe hatol, anélkül, hogy észrevennénk. A produkció tematikájával, a felcsendülő zenével és őszinte gondolatokkal a legkönnyebb átadni egy másik embernek azt az érzést, amely az elcsendesedést, elmélyülést, és előtérbe helyezi létünk törékenységét, a szív és lélek tisztaságának fontosságát, ugyanakkor a célokért való közdésben nemesedő emberi lélek erősségét, az egyéni és kollektív hitet, a nemzeti és nemzetben való gondolkodást.

Ez az esemény egy olyan interaktív zongorakoncert, mely a sötétből a fénybe való jutást vizuálisan is lemintázza. Tükrözni kívánja mindezt a választott zeneművekben.

Bármit is cselekszünk mint Ember,  az a lényeg, hogy tiszta szívből cselekedjünk. Ha bármit is tesz, őszinteségből, tiszta szívből tegye azt. Ezért kaptuk egyéniségünk mellé a lelkiismeretet, a dühöt, a haragot, a vágyat, a szerelmet, a bánatot, a kíváncsiságot, és sok más jelzőkben rejlő tulajdonságot. Folyton keressük, kutatjuk a dolgok mi-értségét. Próbálunk mindennek arcot, szint, alakot, formát adni.

A produkció sötétben, gyertyafénynél, teljes termefénynél fog alkotóan létrejönni – vetítéssel egybekötve, mely során több szinten is egy érdekes belső utazásra hívja a hallgatókat az előadó. A zeneművek teljességével át tudjuk magunkat majd adni a Semminek és közben a Mindennek is.

Az esemény egyfelől emberi arcot kíván adni a zeneszerzőknek a választott zeneművekkel.

Az esemény másfelől pedig egy még emberibb arcot szeretne adni a hallgatóságnak is.

Egy rövidített válogatás mentén abból a zenei műsorból is lesznek hallhatóak zeneművek, amelyet az előadó a Mount Everesten is eljátszott, a sikeres rekordvállalásának keretében felhangzó zongorakoncerten. A hallgatóság ebbe a zenei utazásba aktívan lesz bevonva, amely arról szól, hogy mi mindennel kell megküzdenie az embereknek egyéileg és csoportosan, ha az álmaikért, célokért bárkinek is olyan utakat is kell járnia, amely végcélja túllép önmagán, és bővebb célja adott közösségének csoportos, kollektív nemesítése. A zene hidakat épít, akár a legmeredekebb szakadékokat is átívelve.

A világgal való eggyé válás szinte megegyezik a teremtőhöz való visszafordulással, visszatéréssel.

Mélységek és magasságok. Elcsendesedés. Lelkesedés. Utazás zenével és szóval. Együtt lélegzéssel. Műsoron többek közt: Bartók Béla, Liszt Ferenc, Pejácsevich Dóra, George Enescu, Sergei Rachmaninov, Victor Carbajo, Fabrizio Calligairs, G.Gershwin, J.S.Bach, G.Fr.Haendel, Serge Bortkiewicz, Sergei Rachmaninov, Keith Jarrett, Joseph Kosma, Hans Zimmer, John Lennon, Paul McCartney, Henri Mancini, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Dooley Wilson művek.

 

JEGYÁR: 30 RON
Jegyek vásárolhatók a Kovásznai Művelődési Ház jegypénztárában hétfőtől csütörtökig 8.00 és 15.00 óra között, pénteken 8.00 és 13.00 óra között.

További információ: 076-267-4516.
………………….
Egy este, amit soha nem fog elfelejteni az, aki megtisztel jelenlétével!
A rendhagyó koncert izgalmas zenei anyaga sötétben, gyertyafénynél, speciális megvilágosításokban, dinamikus fényjátékokkal, különleges látványvilággal, és teljes teremfénynél lesznek láthatóak és hallhatóak, amelyekhez integráns környezetet adnak a tematikus vetítés anyagai is.

A 80-85 perces produkcióban Thurzó Zoltán figyel az “emészthetőségre is”, mivelhogy sokfajta réteget kíván egyszerre megszólítani. A zenei határok átjárhatóságait feszegeti majd, ugyanakkor érdekes koncepciók fogják ötvözni a komolyzenét (mindenki számára közismert darabokat), a jazzt, a café concertet, valamint adott könnyűzenei alkotások újragondolását, egyszersmind egy érdekes fúzióba való csatornázását a zenei stílusoknak.

 

További részletek: https://www.facebook.com/events/6593989670696609

The event is finished.

dátum

febr 23 2024
Expired!

időpont

6:00 pm - 7:30 pm

helyszín

Kovásznai Művelődési Központ
Kovászna, Dózsa György út 3. szám
kategória

Szervező

Kovásznai Városi Művelődési Ház
Megszakítás