Könyvbemutató — Elek Tibor: “Szerelmem, Erdély” és Farkas Wellmann Éva: “Magaddá rendeződni”

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2023 október 17-én, kedden 17 órától Elek Tibor és Farkas Wellmann Éva kettős könyvbemutatójára, Kovásznán, a Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa termében.


Bemutatásra kerülnek – Elek Tibor: Szerelmem, Erdély és Farkas Wellmann Éva: Magaddá rendeződni című kötetei.

A szerzők beszélgetőtársa Czilli Balázs, a Városi Művelődési Ház igazgatója.

 

Elek Tibor József Attila-díjas irodalomtörténész, kritikus, a Bárka főszerkesztője, a Gyulai Várszínház igazgatója, Székely János, Gion Nándor, Markó Béla, Grendel Lajos monográfusa. Kritikái, tanulmányai, esszéi a nyolcvanas évek közepe óta jelennek meg magyarországi és határon túli lapokban. Kutatási területe a kortárs magyar irodalom, határoktól függetlenül.

A Szerelmem, Erdély a tizennegyedik kötete, mely egy laza irodalomtörténeti áttekintést biztosít az elmúlt ötven év Erdélyben született magyar irodalmára, Sütő András 1972-ben megjelent Anyám könnyű álmot ígér című esszéregényétől Gálfalvi György legutóbbi memoár- és esszéköteteiig.

 

„Pályám kezdete, a nyolcvanas évek közepe óta foglalkoztat az Erdélyben született magyar irodalom, sőt, úgy is fogalmazhatok, hogy irodalomtörténészi, kritikusi tevékenységem során megkülönböztetett figyelemben részesítettem az elmúlt évtizedek erdélyi magyar irodalmát.” (E. T.)

 

 

Farkas Wellmann Éva 1979-ben született Marosvásárhelyen. József Attila-díjas költő, a Bárka folyóirat főszerkesztő-helyettese és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia oktatója.

Gimnáziumi tanulmányait Székelyudvarhelyen végezte, a kolozsvári egyetem magyar–angol szakán diplomázott, ugyanott doktorált, jelenleg Békéscsabán él.

A szerzőnek a Magaddá rendeződni az ötödik könyve, és a gyűjtemény ciklusként tartalmazza a korábbi, Parancsolatok című kötet verseit is. Orbán János Dénes így fogalmaz a kötet fülszövegében: „Nem tudom, van-e tökéletességre jobban törekvő kortárs költő Farkas Wellmann Évánál. Ritkán ír, ahogyan szokás mondani: csak a jó verseit írja meg. Megszoktuk tőle, mégis mindig meglep, megdöbbent, fölzaklat. Virtuóz művész és precíz mérnök egyszerre. Klasszicizál, mégis rendhagyó, és összetéveszthetetlenül egyéni.”

 

A rendezvény szervezői a Kovászna Városi Művelődési Ház és a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület.

 

További részletek: https://www.facebook.com/events/194346970280822

The event is finished.

dátum

okt 17 2023
Expired!

időpont

5:00 pm - 7:00 pm

helyszín

Ignácz Rózsa Terem
Kovászna, 1918. December 1. u. 1-es sz.
kategória

Szervező

Kőrösi Csoma Sándor Egyesület

Társszervező

Kovásznai Városi Művelődési Ház
Megszakítás