Könyvbemutató — Gazda József (“Mindennek mestere”)

Tisztelettel meghívjuk Önöket a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület alapítója és tiszteletbeli elnöke, Gazda József Kovásznán élő és alkotó művészeti író, etnográfus és szociográfus “Mindennek mestere. A falusi tudás könyve” című kötetének a bemutatójára, melyre 2024. május 22-én, szerdán, 18 órától, a kovásznai Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa termében kerül sor.

Ki tudja ma, mi is az a szatlerséga, matingolás, kallózás, síperfaragás?

Tudjuk-e, mivel foglalkoztak a gorzafalviak és a dánfalviak, ki az a cebres, a szotyros, a gubás vagy a kakasos? Mindez kiderül Gazda József kötetéből. Ugyanis harminc éve egyéni módszert dolgozott ki arra, miként lehetséges átmenteni a hajdani faluvilág szellemi értékeit: szó szerint lejegyezte 1983 és 1992 között az általa felkeresettek beszámolóit. Az elbeszélések részleteit tematikus csoportosításban szerkesztette, ezáltal a könyvből körképet kapunk a századforduló és a XX. század első fele életmódjáról.

A saját fényképeivel gazdagon illusztrált kötet alapkiadásban eredetileg a budapesti Püski Kiadónál jelent meg (1994), majd a budapesti Hét Krajcár Kiadónál (2022); a kovásznai bemutatón az idén megjelent bővített kiadást vehetjük majd kézbe.

Mindenkit szeretettel várunk!

The event is finished.

dátum

máj 22 2024
Expired!

időpont

6:00 pm - 7:30 pm

helyszín

Ignácz Rózsa Terem
Kovászna, 1918. December 1. u. 1-es sz.
kategória

Szervező

Csoma Emlékközpont és népfőiskola

Társszervező

Kovásznai Városi Művelődési Ház
Megszakítás