Nagyváradi bemutatkozás: Kovásznai kortárs képzőművészek közös tárlata Nagyváradon

Június 15-ig látogatható Nagyváradon a kovásznai kortárs képzőművészek közös tárlata

 

A nagyváradi Varadinum Fesztivál keretén belül a Tibor Ernő Galériában (Kanonok sor 11. szám) 2021 május 15-én, szombaton 17 órakor került sor a kovásznai kortárs képzőművészek közös tárlatának megnyitó ünnepségére.

A kiállítást megnyitotta: Csathó Töhötöm, a Galéria művészeti vezetője illetve a Galéria mellett működő egyesület elnöke, Bányai-Szabados Katalin képzőművész valamint Czilli Balázs, a Kovásznai Városi Művelődési Ház igazgatója.

 

Közreműködtek: Duo Solafide (Thurzó Sándor József – mélyhegedű, Fórián Andrea – zongora) valamint az ugyancsak kovásznai születésű Molnár Célia szopránénekes akit Bogdán-Bódis Ádám kísért zongorán.

 

A kiállítás a kovásznai Városi Művelődési Ház és Kádár László Képtár illetve a Nagyváradi Tibor Erő Galéria (TEG) csereprogramjának második állomása, az első Bányai-Szabados Katalin, a TEG egyik alapítótagjának kovásznai egyéni tárlata volt, amelyet március 14-e és május 8-a között lehetett megtekinteni a kovásznai Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa termében.

 

A május 15-én megnyitott, különleges hangulatú kiállítás az eredetileg tervezetthez képest meghosszabbított határidővel, június 15-ig látogatható Nagyváradon, a Kanonok sor 11. szám alatt található Tibor Ernő Galériában.

 

Textíliák:

o Deák M. Ria
o Hegyeli-Kátay Klára
o Para Mária

Festmények:
o Călugăru Ana
o Deák Barna
o Molnár-Kádár Katalin
o Ördög Fanni

Szobrok/domborművek:
o Bohățel Nicolae
o Konnát László

o Ördög Fanni

 

Grafikák:
o Csutak H. Levente
o Domokos Bíborka

Fotók:
o Nagy Lajos

 

Az eseményen, mintegy a kiállítás bevezetőjeként a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum tehetséges diákjainak rajzai is bemutatásra kerültek (felkészítő tanár – Domokos Bíborka). A kiállító diákok: Ambrus Édua, Balogh Yvette, Bede Beáta, Czilli Anna Klára, Csoma Dorka, Jakab Blanka, Keresztély Leila, Korondi Kincső, Moldovai Kitti, Szabó Renáta, Tusa Előd.

 

A kiállítás célja egy minél színesebb és reprezentatívabb képzőművészeti anyag bemutatása volt, Kovászna művészeti névjegykártyájának összeállítása a városban élő illetve a városban született kortárs alkotók munkáiból.

 

A kiállítás a facebook-on:

https://www.facebook.com/events/229408012319042

 

Fotók a megnyitóról és a kiállításról:

https://m.facebook.com/pg/CocCovasna/photos/?tab=album&album_id=4016222428413309&ref=content_filter&mt_nav=1

 

Sajtóvisszhang:

https://www.erdon.ro/kozelet/helyi-kozelet/kovasznai-alkotok-kozos-tarlata-a-varadi-tibor-erno-galeriaban-3669631/

 

https://www.erdon.ro/kozelet/helyi-kozelet/festmenyek-kisplasztikak-es-egyeb-kiserletek-a-teg-ben-3685177/?fbclid=IwAR1saMcXzxVq9GB19AZd5AC_L5veY8g0AdqjMUDnO2qfRRRQEIxBdFgivfs

 

A kiállítás plakátját (plakátterv: Domokos Bíborka) a Várad Kulturális folyóirat és portál júniusi nyomtatott számának a címlapjára választották, a megnyitóról készült cikk is ott jelenik majd meg hamarosan, Tóth Hajnal tudósított a rendezvényről.

The event is finished.

dátum

máj 15 2021 - jún 15 2021
Expired!

időpont

8:00 am - 6:00 pm

helyszín

Tibor Ernő Galéria
Nagyvárad, Kanonok sor 11. szám
kategória

Szervező

Nagyváradi Tibor Erő Galéria

Társszervező

Kovásznai Városi Művelődési Ház
Megszakítás