SZÍNHÁZ — “AMIKOR…” (Bogdán Zsolt egyéni előadása Bartis Attila művei alapján)

Bogdán Zsolt egyéni előadása Bartis Attila művei alapján: AMIKOR…

2022 március 31-én, csütörtök este 6 órai kezdettel a Kovásznai Művelődési Központban kerül sor az AMIKOR… című pódiumestre, amely Bogdán Zsolt Jászai Mari díjas érdemes és kiváló művész egyéni előadása.

Bogdán Zsolt a Kolozsvári Állami Magyar Színház oszlopos tagja, a társulaton belül játszott darabokon túlmenően különleges, felejthetetlen egyéni előadásokkal is rendszeresen megörvendezteti az erdélyi és anyaországi közönséget. Kovásznán legutóbb az Ady-műsorával láthattuk 2016 májusában.

A jegyek ára 25 lej, nyugdíjas/diákkedvezménnyel: 20 lej. Az előadásra érvényesek a színházbérletek. Helyfoglalás, iratkozás a 0744-364250-es telefonszámon, hétköznapokon 8-16 óra között, pénteken 8-13 óra között.

„… Bartis Attila karizmatikus író. Ezen kívül − ha a történelemből nem nyomtalanul fog kiesni a kommunizmus negyven éve – megírta a magyar irodalom egyik halhatatlan novelláját: Károly avagy az irodalom története. Ha nyomtalanul esik ki, akkor sok minden más is ki fog esni. Akkor nemigen lesznek majd válaszok az ilyen kérdésekre: Mi volt a kommunizmus? Mi volt a román kommunizmus? Mit jelentett a díszmagyar Romániában a kommunizmus alatt? Mi volt az, hogy besúgó, és mi köze volt a díszmagyarhoz meg „ehhez a nyomorúságos román időhöz”? Mi volt az, hogy Marosvásárhely? Mi volt az, hogy vendégbarátság? Miféle morál tette természetessé, hogy egy család öt és fél évre befogadjon egy vadidegent? És így tovább. Az egy más világ lesz. Akkor a Károly… csak egy lesz azok közül a novellák közül, amik egy könnycseppel jobbak a tökéletesnél. (…) ‘’

Sajtóvisszhang a marosvásárhelyi bemutatóról: https://www.e-nepujsag.ro/articles/amikor…

További részletek: https://www.facebook.com/events/302257188674337

The event is finished.

dátum

márc 31 2022
Expired!

időpont

6:00 pm - 7:30 pm

helyszín

Kovásznai Művelődési Központ
Kovászna, Dózsa György út 3. szám
kategória

Szervező

Kovásznai Városi Művelődési Ház
Megszakítás