SZÍNHÁZ — Bódi Attila: Lázadni veletek akartam (Yorick Stúdió / Marosvásárhelyi Nemzeti Színház)

Lendületesen indítjuk az új évet, már január 10-én várjuk Önöket a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós társulata és az ugyancsak marosvásárhelyi Yorick Stúdió közös előadására, amely egyúttal a kovásznai színházbérlet harmadik előadása. (Továbbra is kaphatók szabad eladásban is jegyek).

Helyfoglalás, további információ munkaidőben a Kovásznai Városi Művelődési Ház jegypénztárában vagy a 076-267-4516-os telefonszámon.

– A 2023/24-es kovásznai színházbérlet a Kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központtal és az Udvartér Színházzal partnerségben jött létre. –

 

YORICK STÚDIÓ ║ MAROSVÁSÁRHELYI NEMZETI SZÍNHÁZ TOMPA MIKLÓS TÁRSULAT • BÓDI ATTILA: LÁZADNI VELETEK AKARTAM
kortárs dramaturgia

» 2024. január 10., szerda 19.00 óra ◈ Kovászna
→ Kovászna Városi Művelődési Központ (Dózsa György u.3.)
BÉRLET
JEGYÁR: 30 LEJ
– – –
A történet a Ceaușescu-diktatúra utolsó heteiben játszódik. Ennek a reménytelen időszaknak a legmélyebb és legsötétebb bugyrait mutatja meg nekünk a szerző, a legérzékenyebb korosztályon, a kamaszok szemén keresztül.
Három érettségi előtt álló fiú az élet szűkössége ellen lázadva rendszerellenes akciókba kezd. Noha a lázadónak született Péter, a hatalom és barátai között őrlődő, konformista Zoli és az egész világgal, benne saját magával is békétlenségben élő Áron indítékai egészen eltérőek, a kezdeti sikerek mámorítóan hatnak mindannyiukra. Harminc évvel később egy osztálytalálkozó alkalmával kell szembenézniük tetteik valódi következményeivel.
30 év után, amikor egyre inkább elhalványul az akkori történelem tapasztalata, egyre kevesebb embert érdekel az, hogy mi miért történhetett meg és annak mi a következménye, nagyon fontos ismét beszélni erről. Felidézni, mesélni, gondolkodni róla. Tükröt tartani.
*
Szereposztás:
LÁSZLÓ CSABA • SEBESTYÉN ABA • SZÁSZ CSABA
– – –
Zeneszerző:
CÁRI TIBOR • SZÁSZ CSABA
Díszlet- és jelmeztervező:
SÓS BEÁTA
Színpadi adaptáció:
BARABÁS OLGA
Operatőr:
KOMESZ SZILVIA
Rendezőasszisztens:
TALÁN VANDA
Ügyelő:
SZAKÁCS LÁSZLÓ
Súgó:
TÓTH KATALIN

RENDEZŐ: SEBESTYÉN ABA

Az esemény a facebook-on: https://www.facebook.com/events/1799893900434352

The event is finished.

dátum

jan 10 2024
Expired!

időpont

7:00 pm - 9:00 pm

helyszín

Kovásznai Művelődési Központ
Kovászna, Dózsa György út 3. szám
kategória

Szervező

Kovásznai Városi Művelődési Ház
Megszakítás