VI. Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál — Csavar-Mátis Katalin (RO)

A Népmese napja tiszteletére (szeptember 30) idén is tartanak programokat Kovásznán a Tipe Tupa Egyesület és a Kovásznai Városi Művelődési Ház szervezésében.

 

A Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál székelyföldi magyar rendezvénysorozatot az itt élő oktató-nevelő szakma, az értelmiségiek, a szülők és a vállalkozók igénye hívta életre. 2016-ban. Most a rendezvény még több személyt kíván elérni, hiszen időszerű volt, hogy Benedek Elek szülőföldjén rendezzük e Fesztivált, mely méltó folytatója kíván lenni Elek apó munkásságának a mesék éltető erejének népszerűsítésében, mi több, a mesék bölcsességének átadásában. Az élőszavas mesélés, az anyanyelvi kultúra ápolása, az olvasóvá nevelés, a közösségépítés és a lelki egészség fenntartása fő céljaink közé tartozik.

A Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál által közvetített értékek, melyeket a népmesék többszáz éves bölcsessége hordoz, nemcsak szórakoztat, feszültséget, szorongást old és üdít, ismeri a világban létező összes emberi problémát és a megoldást is. Ráadásul a résztvevők megismerik saját anyanyelvi kultúrájuk eddig talán számukra rejtett oldalát, melyet a mesék hordoznak, szókincsük bővül, mesehallgatásra, olvasóvá nevelésre alkalmas. 2016-tól ezért sikerült szellemi és anyagi támogatást kapni közösségi és vállalkozói köröktől. A mesék népszerűsítése mellett a hangsúly ezen a rendezvényen az élőszavas mesélésen, a belső képek gyártásán, bizonyos helyzetek átkeretezésén, a mesehallgatási transzon és a mesék gyógyító erején van. Különös tekintettel a pandémiás helyzetre (a megnövekedett szorongásos esetszámra) a mesék mentálhigiénés funkcióival is dolgozunk. A gyerekek, felnőttek, családok olyan kis és nagy közösségi élmények részeseivé válnak, melyek kamatoztatása a társadalom minden területére kiterjed.

Idei meghívottjaink a Kovásznai Művelődési Központban:

-Csavar -Mátis Katalin (RO), meseterapeuta
2021 október 1-én, pénteken 10 és 11 órától – 0-4 osztályosoknak (magyar nyelvű mesefoglalkozás)

 

További információ a 076-267-4516-os telefonszámon.

The event is finished.

dátum

okt 01 2021
Expired!

időpont

10:00 am - 11:00 am

helyszín

Kovásznai Művelődési Központ
Kovászna, Dózsa György út 3. szám
kategória

Szervező

Tipe Tupa Egyesület

Társszervező

Kovásznai Városi Művelődési Ház
Megszakítás