Concert — IARBA FIARELOR

Vineri, 27 august 2021, de la ora 18.30 la Casa Orășenească de Cultură Covasna va avea loc concertul susținut de trupa de muzică ușoară  “Iarba Fiarelor” din Transilvania (Transylvanian Folk).

Prețul biletelor: 15 lei elevi/studenți, 25 lei adulți

Biletele se pot cumpăra la Casa Orășenească de Cultură Covasna, înaintea concertului. (Covasna, str.1.Decembrie 1918.nr.1.) Rezervări locuri, înscriere grupuri organizate: 0267-340394, 076-267-4516.

Programul include piese de pe primul album al trupei – DESCULȚ -, dar și piese noi care se vor auzi în premieră la Casa Orășenească de Cultură Covasna.

DESCULȚ

În iunie 2020 iarba Fiarelor a lansat primul album de studio. Compus din 12 piese, albumul”Desculț” tratează într-o aură proprie diferitele genuri arhaice românești: doina, cântecul de haiducie și cel războinic, cântecul fecioresc, cel de joc, de dor și balada populară . Primul material discografic al formației include single-ul ‘Domnișor’, lansat în noiembrie 2019, doina de stâmpărare pe ritmuri tribale și jungle ‘Încetuc, cu treabă bună (Ioane)’ și o mantră românească cu hăulituri în aer străvechi.

Albumul Desculț poate fi ascultat aici:

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=UwtQoIAcSs0…

Spotify: https://open.spotify.com/album/7MwuAmjFD9Oo9JVDOVbPzi…

Apple Music: https://music.apple.com/ro/artist/iarba-fiarelor/1485102843

Albumul Desculț poate fi cumpărat în format digital aici:

https://iarbafiarelor.bandcamp.com/album/descul

Prin fuziunea sunetului acustic cu graiul transilvănean, iarba Fiarelor actualizează temele și motivele muzicale folclorice omniprezente în interiorul arcului carpatic. Trupa folosește în mod neconvențional chitara, bass-ul și tobele, instrumente care îmbină acorduri tradiționale și elementele de percuție cu sunete din lumea înconjurătoare pentru a reda atmosfera fiecărei compoziții muzicale.

Trupa iarba Fiarelor s-a lansat în 15 iunie 2018, la Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi. În perioada 2018-2019, trupa a cântat la evenimente precum BTLive @ Club Control, Festivalul de Carte și Muzică Libris, Filmul de Piatra #12 – TĂȘULEASA CAMP Edition. În paralel, iarba Fiarelor a înregistrat primul album de studio – Desculț. Materialul a fost lansat în iunie 2020, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și online pe platformele de streaming. La nominalizarea echipei Mastering the Music Business, din 2021 până în 2023 formația este parte a programului #INEStalent, inițiat de platforma Gigmit și INES(Innovation Network of European Showcases).

Formația poartă numele unei ierburi legendare. În mitologie, iarba fiarelor este o plantă misterioasă care descuie lacăte. În Franța i se spune Herbe du Pic – adică Iarba Ciocănitoarei. Germanii o cunosc sub denumirea de Springwurzel – adică Iarba sfărâmătoare; Italienii o numesc Sferacavallo – adică Despotcoveşte calul; Ruşii, Razriv-trava – adică Iarbă desfăcătoare; Sârbii Raskovnic – Desfăcătoarea

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/551958646001693

The event is finished.

Data

aug. 27 2021
Expired!

Timp

6:30 pm - 8:30 pm

Locație

Casa Orășenească de Cultură
str. 1 Decembrie 1918, nr. 1
Categorie

Organizator

Casa Orășenească de Cultură Covasna
Sari la conținut