Concert simfonic

Joi, 15 septembrie 2022, la ora 11 la Centrul Cultural Covasna publicul este invitat să pătrundă în universul muzical al compozitorul maghiar de origine evreiască György Ligeti (1923-206) prin intermediul muzicii, al cuvântului și imaginii.

Compozițiile lui Ligeti se află printre valorile de necontestat ale patrimoniului cultural european și mondial. Evenimentul cultural-artistic prezintă Integrala lucrărilor pentru pian la patru mâini” și „Poemul simfonic pentru 100 de metronoame, prima lucrare în interpretarea pianiștilor Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, cea de a doua, o creație originală și inedită, în primă audiție absolută în România, într-o interpretarea colectivă-interactivă artiști-public, într-un decor scenografic inspirat de creația și viața marelui compozitor, alcătuit din lucrări tridimensionale de artă cinetică și un reportaj vizual documentar pe panouri, realizate de artistul plastic Maria Păun. Conferința susținută de muzicolog Amalia Szűcs-Blănaru întregește universul conceptual-muzical al compozitorului.

Proiectul va contribui la o mai bună înțelegere a fenomenului muzical clasic și la cunoașterea muzicii contemporane de către tinerii aflați în zone geografice mai îndepărtate de circuitul cultural-muzical curent.

Intrarea este gratuită.

The event is finished.

Data

sept. 15 2022
Expired!

Timp

11:00 am - 1:30 pm

Locație

Centrul Cultural Covasna
str. Gheorghe Doja nr. 3, Covasna
Categorie

Organizator

Casa Orășenească de Cultură Covasna