EXPOZIȚIE — “TREI CULORI CUNOSC PE LUME” (BEDE KINCSŐ) – VERNISAJ

Vă invităm cu drag la următorul eveniment cultural:

BEDE KINCSŐ “TREI CULORI CUNOSC PE LUME” – VERNISAJ EXPOZIȚIE 

Miercuri, 15 decembrie 2021, începând cu ora 18,00 la Galeria de artă „Kádár László” va avea loc vernisajul artistului fotograf Bede Kincső cu titlul „Trei culori cunosc pe lume”. Cuvânt de deschidere: KALI ÁGNES poet, dramaturg.

Bede Kincső s-a născut în 1995 la Covasna, România. A studiat fotografia la Universitatea de Arte Moholy-Nagy din Ungaria, iar anterior cinematografia la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Este membru al Studioului de fotografie pentru tineret (FFS). În 2020, a câștigat bursa de fotografie a Asociației Maghiare a Fotografilor, iar în același an, a fost unul dintre cei patru artiști câștigători la concursul Carte Blanche pentru tineri fotografi la cel mai prestigios târg de fotografie din lume, Paris Photo. O expoziție de mare amploare a lucrărilor finaliștilor a fost organizată la Gare du Nord din Paris. Imaginile care tratează procesarea traumelor trans-generaționale au fost și ele selectate de curatorii BredaPhoto în cadrul programului de talente 10 New Talent 2020, așa că imaginile din serie au fost expuse și în Olanda. Fotografiile sale sunt apreciate în presa străină și sunt prezentate și în Blurring the Lines 2020.
Seria intitulată Trei culori în lume, titlul expoziției care se deschide acum, înfățișează lumea grotescă a comunismului din România, a făcut-o cunoscută dintr-o lovitură. Titlul disertației se referă la primul rând al imnului Republicii Socialiste Române, pe care creatorul a încercat să-l traducă în limbajul fotografiei și, prin intermediul acestuia, să-i observe și să-i analizeze sensul
Punctul de plecare al fotografiilor este pe de o parte dilema mereu actuală, eternă: modul în care generațiile cu experiențe istorice diferite pot trăi împreună și coopera în familie și în comunități mai largi. O altă temă a fotografiilor este adaptarea trecutului istoric tensionat al societăților est-europene, moștenirea socialismului într-un context socio-economic și personal radical schimbat. Reflectează asupra problemelor care ne afectează profund și ne interesează pe toți prin modul caracteristic de exprimare și limbajul formal al propriei noastre generații, evocând totodată toposul istoriei culturale, creând o mitologie extrem de autentică, individuală. Atinge cu îndrăzneală și succint tema aleasă și prezintă relația ambivalentă a generației copiilor cu traumele părinților, oferind totodată o secțiune personală a problemelor vechi și noi.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea reglementărilor sanitare actuale.
Sponsorii evenimentului sunt: Fundația Communitas, DEPO (S.C. Compact SRL) Sf. Gheorghe, Crama Balla Géza și Primăria Orașului Covasna

The event is finished.

Data

dec. 15 2021
Expired!

Timp

6:00 pm - 7:00 pm

Locație

Galeria de artă Kádár László
str. Școlii nr. 33, Covasna
Categorie

Organizator

TOBE Gallery

Alți organizatori

Sari la conținut