Hangverseny — Ludwig van Beethoven- Piano Concerto no.5, ”Emperor”, op.73 (Szőcs Botond)

2023. május 30-án, kedden délelőtt 11 órától a Kovásznai Művelődési Központ színpadán.

Szólista:
Szőcs Botond – zongora
Zenekar:
Gáspár Csaba- hegedű
Ráduly Zsófia- hegedű
Fazakas Albert- brácsa
Tótth-Györgybíró Apor- cselló
Szőgyör Árpád- nagybőgő

Belépő: 10 RON, minden klasszikus-zene kedvelőt szeretettel várunk!

SZŐCS BOTOND

Zongorista

A 27 éves Szőcs Botond zongoraművész összetéveszthetetlen energikus temperamentumának köszönhetően vált ismertté a zenei világban, amit művészi élményeinek intenzitása és interpretációjának meggyőző ereje csak fokoz. A brassói Transilvania Egyetem Zeneművészeti Karának doktorandusz hallgatója, Prof. Stela Drăgulin osztályában, Botond részt vett már országos és nemzetközi versenyeken. Több mint 12 első díj, az UNIMIR-díj (2012-2013, 2013-2014),a Közösségi Alapítvány díja (2013-2021,)a legutóbbi elismerés, amelyet 2017-ben kapott, az Amerikai-Román Tudományos és Művészeti Akadémia Kiváló Zenei Díja, amelyet a legjobb előadónak szólóhangszeresként, kamaraegyüttes tagjaként vagy kísérőként ítéltek oda. (Amerikai-Román Művészeti és Tudományos Akadémia Zenei Kiválósági Díj-a legjobb koncertelőadó szólistaként, kamaraegyüttes tagjaként és kísérőként).
17 éves korában a Nagyszebeni Állami Filharmonikus Zenekarral debütált szólistaként, amit további koncertek követtek a brassói, nagyszebeni, craiovai, aradi, szatmári, pitesti-i, râmnicu vâlcea-i, bákói, galaci, brăilai, szekszárdi és a “Teleradio – Moldova” zenekarral.

A szólista repertoárja gyorsan a műfaj alapműveinek repertoárjává vált, W.A. Mozart, L.van Beethoven, E. Grieg, F. Liszt, R. Schumann, F. Chopin, S. Rachmaninov és W. Lutosławski koncertművei.

Botond zongorista pályafutásának említésre méltó pillanatai a hazai és külföldi koncertjei, többek között az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Németországban, Portugáliában, Görögországban, Máltán, Magyarországon, Montenegróban, Moldovában, Kínában, Vietnamban, Kubában és Dubajban. Művészi teljesítményét mindezeken sikeresnek ítélték, a közönséget sikeresen ragadta magával, és a kritikusok is elismerően nyilatkoztak róla.

Szőcs Botond a Brassói Transilvania Egyetem Zeneművészeti Karának promociófönöke, a 2018-as Bachelor of Music – Instrumental Performance (Zenei alapképzés – hangszeres előadás) szakon 10-es átlaggal.
2023-as projektjeihez tartozik a Pintér Béla, Gyévuska című színházi előadás, amely a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron színházban került bemutatásra, melyben, mint zenekari vezető és zongorista tevékenykedik. A darab elősegíti jelenlegi tanulmányozását, amely nem más mint a zene teatralitása. Bemutatásra került a „Reflex” nemzetközi színházfesztiválon, elsöprő sikert aratva.
A fiatal zongoraművészről, Szőcs Botondról még biztosan hallani fogunk. Kivételes technikájára és pontos zenei intuíciójára támaszkodva sikerül stilárisan feldobnia az előadott zeneműveket, egyedi változatokat adva nekünk a koncepciótól az előadásig.

https://www.facebook.com/events/1460921418045504

The event is finished.

dátum

máj 30 2023
Expired!

időpont

11:00 am - 12:30 pm

helyszín

Kovásznai Művelődési Központ
Kovászna, Dózsa György út 3. szám
kategória

Szervező

Kovásznai Városi Művelődési Ház

Társszervező

Kovászna Megye Tanácsa
Megszakítás