Concert — Ludwig van Beethoven- Piano Concerto no.5, ”Emperor”, op.73 (SZŐCS BOTOND)

30 mai 2023, marți, de la ora 11 pe scena Centrului Cultural Covasna.

Solist:
Szőcs Botond – pian
Orchestra:
Gáspár Csaba- vioară
Ráduly Zsófia- vioară
Fazakas Albert- violă
Tótth-Györgybíró Apor- violoncel
Szőgyör Árpád- contrabas

Prețul biletelor: 10 RON, vă așteptăm cu drag!

SZŐCS BOTOND

Pianist

Pianistul Botond Szőcs, în vârstă de 27 de ani, a devenit cunoscut în lumea muzicală pentru temperamentul său energic inconfundabil, care este doar sporit de intensitatea experiențelor sale artistice și de puterea de convingere a interpretărilor sale. Doctorând la Facultatea de Muzică a Universității Transilvania din Brașov, la clasa profesoarei Stela Drăgulin, Botond a participat la concursuri naționale și internaționale. A obținut peste 12 premii I, Premiul UNIMIR (2012-2013, 2013-2014), Premiul Fundației Comunitare (2013-2021,)și cel mai recent premiu primit în 2017, Distinguished Music Prize al Academiei Româno-Americane de Științe și Arte, acordat celui mai bun interpret ca solist, membru al unui ansamblu cameral sau acompaniator. (Premiul de Excelență în Muzică al Academiei Americane-Române de Științe și Arte – cel mai bun interpret de concert ca solist, membru al unui ansamblu cameral sau acompaniator).
La vârsta de 17 ani, a debutat ca solist cu Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, urmat de alte concerte cu orchestrele din Brașov, Sibiu, Craiova, Arad, Satu Mare, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Galați, Brăila, cu muziceni din Szekszárd și de la “Teleradio – Moldova”.

Repertoriul solistului a devenit rapid repertoriul lucrărilor de bază ale genului, W.A. Mozart, L. van Beethoven, E. Grieg, F. Liszt, R. Schumann, F. Chopin, S. Rachmaninov și W. Lutosławski.

Momentele notabile din cariera de pianist a lui Botond includ concerte în țară și în străinătate, inclusiv în Marea Britanie, Italia, Germania, Portugalia, Grecia, Malta, Ungaria, Montenegro, Moldova, China, Vietnam, Cuba și Dubai. În toate aceste cazuri, spectacolele sale au fost apreciate ca fiind de succes, captivând publicul și primind aprecieri din partea criticilor.

Botond Szőcs este promotor la Facultatea de Muzică a Universității Transilvania din Brașov, absolvind cu media 10 la licență – Interpretare instrumentală 2018.
Printre proiectele sale pentru anul 2023 se numără producția de teatru a lui Béla Pintér, Gyévuska, prezentată la Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe, unde este dirijor de orchestră și pianist. Piesa contribuie la studiul său actual despre teatralitatea muzicii. A fost prezentată în cadrul festivalului internațional de teatru “Reflex”, cu un succes copleșitor.
Cu siguranță vom mai auzi de tânărul pianist Botond Szőcs. Cariera sa deja consacrată este abia la început și va continua să câștige recunoaștere. Bazându-se pe tehnica sa excepțională și pe intuiția muzicală precisă, el reușește să valorifice stilistic muzica interpretată, oferindu-ne versiuni unice de la concept la interpretare.

 

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1460921418045504/

The event is finished.

Data

mai 30 2023
Expired!

Timp

11:00 am - 12:30 pm

Locație

Centrul Cultural Covasna
str. Gheorghe Doja nr. 3, Covasna
Categorie

Organizator

Casa Orășenească de Cultură Covasna

Alți organizatori

Sari la conținut