KIÁLLÍTÁS — “LÉLEKJELENLÉT” (NAGY LAJOS) – MEGNYITÓ

Tisztelettel meghívjuk NAGY LAJOS fotóművész – LÉLEKJELENLÉT című fotókiállításának megnyitójára, melyre 2022. február 4-én (pénteken) 18 órakor kerül sor a kovásznai Kádár László Képtárban.

A tárlatot megnyitja és az alkotásokat méltatja: dr. DEÁK FERENC LÓRÁND művészettörténész, magyartanár.

A megnyitón közreműködik a Kovászna-Belvárosi Református Egyházközség IKE csoportja.

A kiállítás a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház támogatásával valósult meg.

A tárlat február 28-ig látogatható.

 

Nagy Lajos előbb Romániában, majd Magyarországon nyerte el Az év fotóművésze címet, tagja a Romániai Fotóművészek Szövetségének, és alapítója a Magyar Fotóművészek Világszövetségének. 2014-ben elnyerte a Nemzetközi Fotóművészek Szövetsége által odaítélt legmagasabb, platina kitüntetést.

„Nagy Lajos fotóinak tekintése közben úgy látom, hogy ablak nyílik a teremtett világra, hiszen készülő képsorokból olyan telített és beteljesedett pillanatokat emel ki, amelyek beszélnek valaki, vagy valami teljes létállapotáról. Így a létezés dicsérete ódai hangon zeng fel, hiszen nála egy csepp vízben is ott van a tenger ígérete” (dr. Deák Ferenc művészettörténész).

A kiállított képek 25 évet ölelnek fel, amelyeken a tájképek szépsége és a portréképek sokszínűsége mutatkozik meg. Nagy Lajost mindig vonzották a természet csodái, de portrékat, életképeket is készített.

Az esemény facebook linkje:

Az eseményen kötelező az aktuális járványügyi szabályok betartása.

The event is finished.

dátum

febr 04 2022
Expired!

időpont

6:00 pm - 7:00 pm

helyszín

Kádár László képtár
Kovászna, Iskola u. 33-as sz.
kategória

Szervező

Kovásznai Városi Művelődési Ház
Megszakítás