VETÍTÉS — Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

Az EVA FilmMakers Fest az első romániai fesztivál, amelyet kizárólag női filmrendezőknek szenteltek. A rendezvșnysorozat keretén belül 2021. szeptember 8-án, szerdán 19 órakor a Kovászna Városi Művelődési Központban kerül sor a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című magyar romantikus filmdráma (95 perc, 2020, rendező: Horvát Lili) vetítésére román felirattal.

 

Operatőr: Maly Róbert

Producerek: Csernátonyi Dóra, Horvát Lili, Miskolczi Péter,Vágó: Szalai Károly, Zene: Keresztes Gábor
Szereplők: Stork Natasa, Bodó Viktor, Vilmányi Benett, Nagy Zsolt, Lukáts Andor

Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje nyerte az 56. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál New Directors versenyprogramjának fődíját, a Gold Hugót. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült szerelmi drámát már több mint 15 000-en látták a magyarországi mozikban.

Az idén 56. alkalommal megrendezett, patinás Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál pénteki záróünnepségén Gold Hugo díjat kapott a korábban Velencében és Torontóban is sikerrel szereplő Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre. A valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilm a New Directors versenyprogram fődíját hozta el. „Magával ragadó, lebilincselő szerelmi történetéért, melyben két idegsebész agyának, lelkének rejtelmein keresztül a szerelem, a megszállottság és az őrület között húzódó vékony határvonalakat vizsgálja. Egy nő őszinte, empatikus ábrázolásáért, Stork Natasa elragadó előadásában. Gazdag, mély színeiért, finom képkivágásaiért, időtlen képi stílusáért, melyet kiemel a 35 mm-es filmnyersanyag használata” – áll a zsűri indoklásában.

További részletek: https://www.facebook.com/events/555638659189555

The event is finished.

dátum

szept 08 2021
Expired!

időpont

7:00 pm - 8:35 pm

helyszín

Kovásznai Művelődési Központ
Kovászna, Dózsa György út 3. szám
kategória

Szervező

Kovásznai Városi Művelődési Ház
Megszakítás