PROIECȚIE — Pregătire pentru a fi împreună o perioadă nedeterminată

PROIECTIE DE FILM 

Pe data de 8 septembrie 2021 )miercuri) la ora 19,00 la Centru Cultural Covasna în cadrul Festivalului de filme EVA FilmMakers fest 2021(primul Festival de film dedicat exclusiv femeilor regizori) va avea loc proiecția filmului “Pregătire pentru a fi împreună o perioadă nedeterminată” (dramă, 95 min., 2020, subtitrat în lb. română)

– -Director: Lili Horvát, Scenarist: Lili Horvát, Imagine: Róbert Maly

Producător: Dóra Csernátonyi, Lili Horvát, Montaj: Károly Szalai, Muzică: Gábor Kereszte, Distribuție: Natasa Stork, Viktor Bodó, Benett Vilmányi, Zsolt Nagy, Andor Lukáts

Márta, neurochirurg de 40 de ani se îndrăgostește. Își lasă cariera sa de succes din Statele Unite în urmă și se întoarce la Budapesta în speranța unei vieți noi cu bărbatul iubit. Dar degeaba îl așteaptă bărbatul la Podul Libertății pe partea dinspre Pesta, el nu vine la întâlnire. Márta încearcă disperată să-l găsească, dar când îl găsește, iubirea vieții ei zice că nu a văzut-o niciodată.

 

Filmul lui Lili Horvát, Pregătire pentru a fi împreună o perioadă nedeterminată, a fost distins cu premiul Gold Hugo la categoria New Directors Competition la Chicago International Film Festival.

„Pentru captivanta poveste de dragoste a doi neurochirurgi și pentru disecția între sentimentele romantice, obsesie și nebunie. Pentru portretul onest al unei femei, interpretată de o actriță fascinantă și încercările ei să-și găsească locul în orașul ce a părăsit cu mult timp în urmă, despre un spital șovin care totuși are nevoie de ea și despre un bărbat pe care nu reușește să-l interpreteze. Pentru culorile adânci, încadrările rafinate și aspectul atemporal, filmată pe peliculă de 35mm.” – cum apare și în justificarea juriului.

La decernarea premiilor, Lili Horvát și-a exprimat speranța că premiul festivalului din Chicago va ajuta filmul să găsească drumul spre publicul american.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/555638659189555

The event is finished.

Data

sept. 08 2021
Expired!

Timp

7:00 pm - 8:35 pm

Locație

Centrul Cultural Covasna
str. Gheorghe Doja nr. 3, Covasna
Categorie

Organizator

Casa Orășenească de Cultură Covasna
Sari la conținut